Nume
Parola
Vizualizări: 3176
Mii de oameni informați în cadrul campaniei de educaţie electorală „Alege Președintele tău!”
24 Octombrie 2016 — Campaniei de informare şi educaţie electorală „Alege Președintele tău!” a ajuns deja în șase localități din RM.
Până în prezent, au fost distribuite 60 000 de mii de materiale informaţional-educative cu tematică electorală, și mii de cetățeni au aflat care sunt atribuțiile președintelui, dar și de ce trebuie să de-a dovadă de activism civic la scrutinul prezidențial din 30 octombrie.
Totodată, circa 300 de oameni au participat la dezbaterile publice care s-au desfășurat, la Ocnița, Pelinia, , Hâncești, Edineț, Cimișlia, Briceni și Leova. Astăzi, dezbaterile se desfășoară la Râșcani, iar în următoarele două zile se vor ține la Cantemir și Cahul.
La dezbateri participă diferite categorii de cetăţeni: tinerei şi vârstnici, reprezentanţi studenţi şi profesori, precum şi simpli cetăţeni ai localităţilor beneficiare. În cadrul dezbaterilor experții facilitatori ai Centrului CONTACT discută cu cetăţenii despre dreptul la vot, particularitățile alegerilor din acest an sau răspund la întrebările celor prezenţi. De asemenea, echipe de voluntari și experți în domeniu din partea Centrului Contact desfăşoară discuţii informative cu cetăţenii la standurile special amenajate şi înzestare cu informaţii relevante tematicii electorale.
Concomitent, în localităţile beneficiare sunt difuzate patru spoturi audio care îndeamnă cetăţenii să participe activ la procesul electoral din anul acesta. Toate activităţile sunt reflectate la posturile regionale TV din Cimișlia și Drochia.
Campaniei de informare şi educaţie electorală „Alege Președintele tău!” are drept scop sensibilizarea și mobilizarea alegătorilor din 10 centre raionale din nordul şi sudul Republicii Moldova Acest proiect este implementat de Centrul CONTACT cu susținerea financiară a Fondul Naţional pentru consolidarea democraţiei NED.