Nereguli la Școala Profesională din Ocnița: Soția și fiul directorului au fost angajați ilegal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe abateri disciplinare și încălcări legale au fost depistate în activitatea Școlii Profesionale din Ocnița. Acestea au fost scoase la iveală în urma unei evaluări desfășurate de o comisie constituită din reprezentanții Ministerului Educației. În urma neregulilor depistate, directorul instituției a depus cererea de demisie.

Potrivit Ministerului Educației, directorul ȘP Ocnița nu a respectat cadrul legal în procesul de angajare a cadrelor didactice. Din cele 16 persoane angajate în calitate de profesori, doar 6 dețin grade didactice. Totodată, soția acestuia, profesoară de matematică (cu norma didactică de 0,7), a fost angajată în funcție deplină de bibliotecară și a fost numită în funcție de maistru la grupa de bucătar (cu un salariu de 0,5), fără a deține calificările necesare. Totodată, chiar dacă în anul 2015, directorul Școlii Profesionale din or. Ocnița a emis un ordin pentru eliberarea din funcție a 11 cadre didactice din rândul pensionarilor, inclusiv soția acestuia, ulterior a fost emis un alt ordin prin care soției i s-a prelungit contractul individual de muncă până la sfârșitul lunii iunie 2017. Începînd cu luna septembrie a acestui an, soția directorului deține funcția de psiholog, fără a avea calificarea necesară.

Aceleași abateri au fost depistate în cazul angajării profesorului de educație fizică, care este fiul directorului școlii. Acesta a fost angajat în funcție pe parcursul anilor 2014-2016 fără a deține calificarea corespunzătoare. Mai mult decât atât, au fost denaturate datele privind instituția de învățămînt pe care a absolvit-o.

Echipa ME a depistat că pe parcursul lunii septembrie, elevilor nu li s-a oferit la prânz felul întâi, chiar dacă legislația prevede alimentația gratuită a acestora. De asemenea, în perioada controlului s-a constatat lipsa unor produse procurate pentru alimentarea elevilor, fiind vorba de un neajuns de carne de porc în valoare de 1,600 lei sau 36 de kg. Pentru prepararea bucatelor, bucătarii utilizau în loc de carne untură din slănină topită.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...