(VIDEO) Ciocniri la o ceremonie organizată pentru a marca 60 de ani de la Revoluţia Ungară din 1956

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 15.000 de persoane au luat parte duminică, la Budapesta, la o ceremonie organizată cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la Revoluţia Ungară anti-sovietică, relatează AFP, precizând că evenimentul a fost marcat de o serie de ciocniri între susţinătorii şi rivalii premierului Viktor Orban.

Discursul lui Orban a fost primit cu fluierături şi huiduieli din partea câtorva sute de manifestanţi. Aceştia l-au huiduit şi pe preşedintele polonez Andrzej Duda, care la rândul său a rostit un discurs. După aceea, ei ar fi fost îmbrânciţi de susţinătorii premierului ungar.

Nu există informaţii privind eventuali răniţi.

Un istoric ungur cunoscut, Krisztian Ungvary, care se afla printre protestatari, a fost lovit în faţă de un agresor necunoscut.

Împlinirea a 60 de ani de la Revoluţia ungară, înăbuşită, în urma căreia 200.000 de unguri au fugit din ţară, a readus pe tapet criticile faţă de Orban, care nu vrea să primească refugiaţi şi migranţi.

În cursul discursului său de duminică, premierul a declarat că poziţia geografică a Ungariei „o împinge din când în când în curentul dezbaterilor decisive privind viitorul Europei”.

„A existat o vreme când am permis deschiderea graniţelor, pentru ca germanii să se poată întâlni cu alţi germani, acum, în 2016, a trebuit să închidem graniţe”, a adăugat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...