Răfuială verbală între comunişti şi socialişti în Parlament!

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor a cerut vineri, în cadrul ședinței Parlamentului, retragerea dreptului de vot timp de o lună pentru deputații Partidului Socialiştilor.

Asta după ce, pe un site, considerat apropiat de PSRM, a apărut un articol cu o poză în care președintele PCRM, Vladimir Voronin, dar și deputații comuniști Oleg Reidman și Violeta Ivanov sunt prezentați în uniforme SS.

Deputaţii comunişti s-au arătat revoltaţi, menţionând că anume la iniţiativa PCRM, în R.Moldova au fost restaurate şi edificate monumente închinate eroilor celui de-al Doilea Război Mondial.

”Este revoltător. Este o provocare, o instigare la ură și fascism”, a declarat deputatul comunist Sergiu Stati.  Comuniştii au cerut o anchetă SIS, a Procuraturii Generale și MAI privind publicarea acestui articol de către site-ul respectiv.

La rândul său, Zinaida Grecianîi a declarat că apariţia unui astfel de colaj nu constituie un motiv pentru astfel de sancţiuni. „Ce să zicem de acelea colaje şi fotografii, care apăreau cu nemiluita, mai ales în timpul campaniei electorale”, a spus Grecianîi.

În final, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că nu poate pune la vot această cerere a comuniştilor. „Activitatea unor site-uri nu ține de competența Parlamentului”, a precizat Andrian Candu.

Reamintim că astăzi, președintele PSRM, Igor Dodon, s-a arătat nemulţumit că deputaţii comuniști au votat modificarea sintagmei „Anul Veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei” cu „Anul Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial” din cadrul unei hotărâri cu privire la declararea anului 2015.

Iată colajul care a stârnit discuţiile aprinse în Parlament:nazisti

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.