”Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi a fost înregistrat la Ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei a semnat astăzi decizia de înregistrare a Statutului în redacţie nouă a Partidului Politic „Partidul Nostru” şi alegerea lui Renato Usatîi în calitate de preşedinte al formaţiunii, decizie aprobată la congresul formaţiunii din 8 februarie, iar informaţia a fost introdusă în Registrul de Stat al Organizaţiilor necomerciale.

Dacă Plahotniuc şi Filat cred că, înregistrând Partidul Nostru, „m-au cumpărat”, atunci greşesc amarnic. Poziţia mea rămâne neschimbată: Plahotniuc şi Filat – cel mai mare rău al Moldovei şi trebuie să stea la puşcărie! Felicit pe această cale toţi membrii Partidului Nostru, sutele de mii de adepţi şi declar ferm: Va veni timpul când Partidul Nostru va ocupa detaşat primul loc printre partidele politice din Republica Moldova. Vreau sa spun pentru toţi că Partidul Nostru este partidul fiecărui cetăţean din Republica Moldova”, a declarat Usatîi într-un comunicat al formațiunii.

Aceasta este a doua încercare de a înregistra Partidul Nostru. Prima a avut loc anul trecut în iunie, atunci Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea formaţiunii lui Usatîi, invocând faptul că formațiunea ar fi desfășurat Congresul cu două zile mai devreme decât prevede statutul formațiunii. Ulterior, Usatîi a mai încercat înregistrarea unui partid – PaRUs, însă nu a fost admis la alegeri pentru că nu ar fi trimis actele în timp util. Până la urmă, afaceristul devenit politician a participat la alegeri pe listele Partidului ”Patria”, care a fost eliminat din cursa electorală de către CEC pe ultima sută de metri a campaniei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.