REŢETĂ // Peste cu morcovi şi ceapă
Timp preparare: 60 minute. Timp de gătire: 35 minute. Nivel dificultate: începător.
Ingrediente:
1 kg peşte de mare,
2 cepe,
2 morcovi,
1 foaie dafin,
1 legătură pătrunjel,
2 pahar vin sec alb,
sare, piper, ulei, boia ardei iute, cimbru.
Mod de preparare:
Pasul 1: Peştele se curăţă şi se ţine o oră în apă cu oţet.
Pasul 2: Ceapa şi morcovii se taie rondele.
Pasul 3: Într-un vas cu 3-4 linguri ulei, se aşază ceapa şi morcovii, apoi bucăţile de peşte, se adaugă foaia de dafin, piperul, sarea, pătrunjelul tocat mărunt, boiaua de ardei şi vinul.
Pasul 4: Vasul se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se serveşte pe farfurie cu măsline desărate.
Sursa: gastropedia.ro
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”