01:18:25 20.04.2024
Stiri

Usatîi a DECIS pe cine va susține în turul II la alegerile prezidențiale: „Deja am PROMIS suportul meu”

Partide/Comunicate 23.10.2016 14:22 Vizualizări6493 Autor: Ziarul National
Usatîi a DECIS pe cine va susține în turul II la alegerile prezidențiale: „Deja am PROMIS suportul meu”


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat în premieră că, dacă Dumitru Ciubașenco nu va ajunge în turul II la alegerile prezidențiale, atunci va îndemna susținătorii săi să-și dea votul pentru Igor Dodon, pe care anterior l-a acuzat că ar avea legături apropiate cu Vlad Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu moldovenii care lucrează în Federația Rusă.

Întrebat, dacă în turul II ar ieși Maia Sandu și Igor Dodon, pe cine va susține „Partidul Nostru”, Usatîi a răspuns fără să ezite. „Eu nu voi susține un candidat susținut de SUA, așa cum este Maia Sandu. Bineînțeles că-l voi susține pe Igor Dodon. Când am fost scoși din alegeri în 2014, cine a fost cel mai mare beneficiar? Este evident pentru toți (Igor Dodon n.r.). Eu am vorbit deja cu Igor despre sprijinul nostru”, a menționat Usatîi.

Acestuia i s-a replicat că a spus anterior că Dodon ar fi omul lui Plahotniuc: „L-am acuzat și eu despre alta, mai ales că au fost unele proiecte de legi votate de Dodon cu democrații. I-am spus lui Igor că, dacă nu se curăță de Plahotniuc, atunci va fi o problemă mare pentru țară”.

Citește și: Plahotniuc și Dodon au BĂTUT PALMA? „Socialistul a fost contaminat, iar VACCINUL este ascuns la hotelul Nobil”

Usatîi admite că Maia Sandu este o persoană puternică care va lupta cu regimul lui Plahotniuc, dar spune că după alegeri nu s-ar putea înțelege cu liderul Partidului Acțiune și Solidaritate în privința unor probleme. „Maia Sandu este de treabă. Acestea mărunțele, așa cum spunea bunica, sunt rele. Poate să lupte cu Plahotniuc, dar dânsa nu va vorbi ulterior cu noi în privința unor probleme. Dacă o să-l susțin pe Igor, atunci e altă treabă”, a conchis acesta.

Citește și: RUPTURĂ DEFINITIVĂ între Dodon și Usatîi? Cum îi răspunde socialistul celui din urmă: „Am primit o lecție utilă – să nu ai vreo relație cu interlopii politici”

Anterior, Usatîi a declarat în mai multe rânduri că Igor Dodon ar fi în buzunarul lui Plahotniuc. În replică, Dodon a cerut dovezi și i-a pus porecla „balabol” (palavragiu n.r.) lui Usatîi. În cele din urmă, pare că Usatîi și-a cerut scuze de la Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md