Social

Un aeroglisor la Molovata va face legătura între malurile Nistrului

Localnicii de acolo nu aveau acces la alimente sau medicamente iarna, atunci când apa râului Nistru îngheța, iar activitatea bacului era sistată. Noua ambarcațiune va putea merge pe gheață, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructuri Drumurilor.

Aeroglisorul se va afla permanent pe malul drept al Nistrului, în localitatea Molovata, și va fi folosit preponderent în perioada rece a anului, atunci nu se va putea circula cu bacul.

Primul aeroglisor din Republica Moldova a fost achiziționat din orașul Vladivostok, Federația Rusă și este nou. Mijloacele financiare au fost oferite de către Căpitănia Portului Giurgiulești, în sumă de 800 de mii de lei, iar încă 300 de mii de lei au fost alocați din bugetul de stat Întreprinderii de Stat „Bacul Molovata”.

Capacitatea aeroglisorului este de 3,5 tone, adică poate fi transportat cu ușurință un microbuz cu pasageri. De pe un mal pe altul se ajunge în 6-12 minute. Vasul poate fi manevrat de doi marinari.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *