(video) Cutremur la Sângerei. Aplicaţie la protecţia civilă cu implicarea serviciilor de urgenţă

dsc_6682_0
Foto: dse.md

Ieri, 21 octombrie, în raionul Sîngerei s-a desfășurat aplicația la protecţia civilă în raionul Sîngerei. Potrivit scenariului aplicației, s-a produs un cutremur de pământ, în urma căruia a fost afectată infrastructura orașului.

De ajutorul salvatorilor, a fost nevoie imediat la una dintre locații, o instituție de învățământ din raion. Aici, au avut loc acțiuni de evacuare, iar un copil a rămas blocat. Pompierii au salvat elevul, după care au lichidat un incendiu produs în biblioteca școlii.

Ulterior, a fost recepționata informația că la o benzinărie a avut loc un accident rutier, drept consecință fiind  incendiat un automobile, în interior rămânând blocate persoane. Și aici a fost nevoie de ajutorul salvatorilor, care au efectuat lucrări de descarcerare. Persoanelor le-a fost acordat primul ajutor, de către echipele SMURD și cele ale Serviciului 903, ulterior fiind transportate la spitalul raional. Pe teritoriul instituției medicale a avut loc triajul medical.

Între timp și din spital, salvatorii au evacuat pacienții, pentru a fi în afara oricărui pericol. Situațiile de risc au continuat a fi raportate și din alte instituții din raion, printre care și instituția “Sîngerei-Gaz”. Specialiștii au eliminat defecțiunile apărute, iar pompierii au asigurat paza anti-incendiară a obiectivului.

În paralel, echipele de salvare au efectuat mai multe acțiuni de deblocare, evacuare și decontaminare, care s-au întâmplat în cadrul mai multor locații din oraș.

Astfel, au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul serviciilor municipale. Aplicația s-a încheiat cu o ședință a Comisiei pentru situații excepționale a raionului Sîngerei, unde au fost  trecute în revistă acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate.

Astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară în raioane și municipii o dată la cinci ani, pentru a verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu și formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale, obiectivul de bază fiind comunicarea eficientă a structurilor municipale în gestionarea situațiilor de risc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente