O vânzătoare a celei mai mari întreprinderi de panificație din țară este acuzată că înșală cumpărătorii. Angajata magazinului a fost surprinsă în timp ce oferă unui client bon de casă cu alte denumiri de produse decât cele cumpărate și la un preț mult mai mare. În imaginile expediate de către un telespectator Jurnal TV pe adresa redacției apare un bărbat care a cumpărat două torturi, iar pe bonul fiscal erau indicate altele, mai scumpe. Deși vânzătoarea spune că a greșit, clientul afirmă că nu este prima oară când este mințit.

După ce a venit administratorul magazinului, clientului i-a fost restituită diferența de preț, întrucât vânzătoarea a recunoscut că a greșit.

Bărbatul, care a solicitat anonimatul, spune că de această dată a mers la magazinul cu pricina cu o cameră ascunsă pentru a demonstra că vânzătorii acestui producător nu sunt la prima abatere și eliberează bonuri false.

Autorul imaginilor spune că va depune o plângere la Agenţia pentru Protecția Consumatorilor. Dacă sunteți martorul unei situații similare, nu ezitați să ne scrieți şi să ne trimiteţi imaginile pe adresa de email [email protected].