Deţinătorii de patentă şi-au exprimat nemulţumirea faţă de iniţiativa Ministerului Economiei de a-i obliga să-şi creeze întreprinderi individuale sau SRL-uri şi să activeze cu aparate de casă din ianuarie 2017. Au încercat să ajungă la un consens, dar tentativa a eşuat. În aceste condiţii, comercianţii au anunţat că vor ieşi din nou la proteste.

„Toate deciziile actuale ale guvernării parcă ar împinge agenţii economici în economia tenebră şi nu ţin deloc de interesele cetăţeanului, de interesele omului de afaceri din micul business. De aceea, noi rămânem pe poziţia că vom ieşi în continuare la acţiuni de protest din toată ţara. Noi nu vom ceda şi noi cerem în continuare moratoriu pe 10 ani asupra patentei de întreprinzător”, a declarat preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovanu. 

Anterior, comercianţii au ieşit în stradă nu doar în capitală, dar şi în alte localităţi. Pe 27 iulie, Cabinetul de miniştri a aprobat un proiect de lege ce îi obligă, din ianuarie 2017, pe comercianţii care deţin patentă să desfăşoare o activitate independentă. În prezent, documentul este examinat de comisiile parlamentare.