Cine are dreptate? Ministerul Sănătății și cel al Muncii pezintă date diferite despre numărul copiilor instituționalizați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada 20-21 octombrie, la Chișinău, a avut loc conferința internațională Experiențe naţionale şi regionale de reformare a sistemului rezidenţial pentru copiii 0-3 ani”, care a întrunit circa 80 de profesioniști în domeniul protecției sociale, educației, sănătății, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, organizații internaționale și locale.

Cu această ocazie, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei au emis câte un comunicat de presă în care prezintă inclusiv date despre numărul copiilor din instituții rezidențiale din Republica Moldova. Datele prezentate de cele două instituții diferă însă.

„În prezent, circa 3800 de copii sunt în grija instituțiilor rezidențiale”, susține Ministerul Sănătății.

Cifrele Ministerului Muncii sunt însă total diferite. „Precizăm că, datorită reformelor din ultimii zece ani numărul copiilor din instituții rezidențiale s-a redus de peste 5 ori: de la 11, 5 mii la circa 2 mii”, este specificat în comunicatul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...