Interpreta Nina Ermurachi s-a stins din viaţă

S-a stins subit din viaţă interpreta de muzică populară, Nina Ermurachi. Fostă solistă a Orchestrei de muzică populară „Folclor”, maestru în artă, s-a stins subit din viaţă la vârsta de 67 de ani.

Corpul neînsufleţit al cântăreţei va fi adus la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 17:00. Nina Ermurachi va fi înmormântată duminică la Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală.

Nina Ermurachi s-a născut la 15 iulie 1949 în satul Floriţoaia Veche, judeţul Ungheni. A fost solistă în Capela corală „Doina” a Filarmonicii din Chişinău și în Orchestra de muzică populară „Folclor”. A colaborat cu orchestrele „Moldoveneasca” şi „Arta”. Interpreta a fost distinsă cu Titlul onorific „Maestru în Artă” în anul 1998.

S-a lansat în muzica populară în 1968, cu cântecul „Măi cucule blestemat”, care în scurt timp a devenit şlagăr. I-au adus mult succes cântecele „Pădure, verde pădure”, „Flori de romanţă”, „Frunză verde iasomie”, „Cântec vechi de cătănie”, „Şi-am zis verde brad de munte”, „Lăsaţi-mă să cânt”, „Aseară la poarta mea”, „Să pornim hora inel”, „Sint o fată de la codru” ş.a.

[youtube id=”euhclbdcPjU” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.