Reprezentantul FMI la Chișinău: S-a ajuns la un acord la nivel de personal cu autoritățile moldovenești

Reprezentantul Fondului Monetar Internațional în Moldova, Armine Khachatryan vine cu o reacție la declarațiile făcute de fostul premier Ion Sturza.

Reprezentantul permanent susține că „pe data de 26 iulie, 2016 misiunea FMI a ajuns la un acord la nivel de personal cu autoritățile Republicii Moldova în privința unui program de reforme economice care poate fi susținută de FMI, pe un termen de 3 ani.

Până în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare. Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amânări în această privință”, anunță reprezentantul FMI printr-un comunicat de presă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.