02:57:48 29.03.2024
Stiri

INCIDENT la postul de control Doroțcaia. Grănicerii transnistreni o acuză de fals pe directoarea unui liceu cu predare în limba română

Social 27.02.2015 13:32 Vizualizări1701 Autor: Stela Mihailovici
INCIDENT la postul de control Doroțcaia. Grănicerii transnistreni o acuză de fals pe directoarea unui liceu cu predare în limba română


Directoarea Liceului „Ştefan cel Mare" din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, nu a putut să ajungă în această dimineață la serviciu, fiind oprită de grănicerii transnistreni la postul de control Doroțcaia. Femeia a stat blocată până la ora 11.30 la așa-numita vamă transnistreană, până au venit polițiștii de la Dubăsari să clarifice situația.

Eleonora Cercavschi a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că este acuzată neîntemeiat de fals și că asta ar fi o nouă încercare de persecutare a celor care muncesc la școlile cu predare în limba română din Transnistria: „Mă deplasam cu mașina la serviciu. M-au oprit la postul de control și mi-au spus că numerele de înmatriculare ale mașinii sunt false. Am rămas uimită. Într-adevăr, plăcuța din față era cea originală, iar în spate era o plăcuță din plastic cu același număr”.

Femeia este sigură că e vorba de o provocare, iar farsa ar fi fost făcută de așa-numiții oameni ai legii din Transnistria. „Cred că au schimbat numărul într-o noapte, fiindcă eu las mașina parcată și în afara ogrăzii. Asta se putea întâmpla recent, fiindcă pe 2 februarie am fost cu mașina în Ucraina și la graniță nu au depistat nimic, mai ales că acum se face un control riguros la vamă al mașinilor cu numere transnistrene”, precizează Eleonora Cercavschi.

Pentru a clarifica situația, la fața locului au venit polițiști din Dubăsari care au insistat inițial să transporte mașina la parcarea comisariatului. După ce Eleonora Cercavschi a completat un proces-verbal prin care a explicat că nu cunoștea despre existența plăcuței din plastic, a fost lăsată să plece cu mașina, fiind retrase numerele de înmatriculare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md