Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Va rămâne sau nu Inna…

Va rămâne sau nu Inna Popenco în cursa electorală?

facebook.com/inna-popenco

Comisia Electorală Centrală solicită Curții de Apel Chișinău să se pronunțe pe marginea participării în scrutin a candidatei Inna Popenco, reprezentanta Partidului Șor.
Solicitarea este făcută în condițiile art. 69 alin. (4) din Codul electoral, cerând Curții de Apel de Chișinău examinarea anulării hotărârii CEC nr. 303 din 26.09.2016 „Cu privire la înregistrarea Innei Popenco în calitate de candidat la funcţia de Președinte al R. Moldova, desemnat de către Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”.
Decizia vine în contextul examinării contestației depuse la CEC de către concurentul electoral, Silvia Radu, care relevă că Inna Popenco, concurentul electoral desemnat de Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie” a folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, mijloace bănești nedeclarate.