Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Primăria cere bani pentru…

(VIDEO) Primăria cere bani pentru casa lui Tudor Pânzari. Guvernul refuză

Asociația Hyde Park a reacționat cu proteste la răspunsurile trimise Primăriei Caușeni de către Ministerul Finantelor și Cancelaria de Stat, care spun că nu au bani și că nu pot executa hotărârea de judecată din 2014, cu privire la alocarea unei locuinte veteranului-protestatar, Tudor Pânzari.

Sursa Video: www.ZdG.md

scrisoare_minfin_catre_primaria_causeniÎnarmat cu răspunsurile primite de la autorități, Tudor Pânzari și un grup de simpatizanți au pichetat astăzi, pe rând, sediile Președinției și al Guvernului Republicii Moldova. Protestatarii le-au reproșat autorităților că trag de timp și nu vor să rezolve problema locativă a lui Pânzari.

Într-o scrisoare semnată de Maria Cărăuș, vice-ministră a Finanțelor, adresată primarului orașului Căușeni, demnitara dă instrucțiuni autorităților locale cum să facă să poată evita executarea decizii de judecată în cauza lui Tudor Pânzari, decizie care a devenit executorie din 2014.

”Primăria orașului Căușeni ar putea să conteste în instanțele de judecată acțiunile executorilor judecătorești în cazurile când: procedura de executare silită în baza unui document executoriu a fost inițiată înainte de expirarea a 6 luni de la data prezentării acesteia; suma pe titlurile executorii supusă sustragerii depășește limita de 20% din bugetul aprobat pe anul respectiv”, scrie vice-ministra a Finanțelor, Maria Cărăuș.

Aceasta mai completează că ”Exercițiul bugetar pe anul 2016 rămâne a fi realizat în condiții de austeritate și bugetul de stat având resurse disponibile limitate, solicitarea Dvs. de alocare a mijloacelor financiare de la bugetul de stat sau din fondul de rezervă a Guvernului nu poate fi satisfăcută.”

scrisoare_minfin_catre_primaria_causeni-jpg2

Niciun demnitar nu ieșit să discute cu protestatarii. Nici Gheorghe Brega, vicepremierul pe probleme sociale, nu s-a arătat interesat de protest.

Com­ba­tan­tul Tudor Pân­zari pro­tes­tează non-stop de șase ani la prin­ci­pa­lele insti­tu­ții ale sta­tu­lui, dar nu a pri­mit vreo reac­ție din par­tea dem­ni­ta­ri­lor de stat.

Refe­rință: