Asta le promitea acum două săptămâni viceministrul Sergiu Bucătaru micilor transportatori, după ce aceştia au organizat un marş automobilistic, cerându-le autorităţilor să ajusteze legea, astfel ca ei să poată transporta colete şi pasageri în ţările europene cu vehicule de până la nouă locuri.

Atunci, funcţionarul le-a spus şoferilor că problema va fi discutată într-o şedinţă specială, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Mai mult, conducătorii auto se plâng că, în urma manifestaţiei, controalele din partea Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto şi a Serviciului Vamal s-au intensificat.

Conducătorii auto mai spun că sunt nevoiţi să dea mită vameşilor pentru a trece frontiera. În aceste condiţii, ei cer Ministerului Transporturilor să ajusteze legea ca să poată activa legal.

Şoferii susţin că vor organiza un al doilea marş automobilistic pe 25 octombrie, începând cu ora nouă, la podul din cartierul Telecentru. Contactat de Jurnal TV, ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a declarat că şedinţa grupului de lucru creat pentru modificarea legislaţiei va avea loc pe 21 octombrie, iar reprezentanţii transportatorilor vor fi invitaţi la minister pentru o discuţie consultativă.

Într-un comunicat de presă, Serviciul Vamal precizează că micii transportatori prejudiciază bugetul de stat şi promovează o concurenţă neloială. Cât despre mituirea vameşilor, angajaţii instituţiei nu au precizat dacă fenomenul există în sistem, însă au declarat că dacă cetăţenii observă astfel de ilegalităţi, trebuie să anunţe Centrul Unic de Apel sau Direcţia Securitate Internă.