Actualitate

Apărarea şi acuzarea în dosarul lui Vlad Filat au susţinut cererea de apel

Avocatul Igor Popa a declarat că le-a adus la cunoştinţă magistraţilor încălcări care au avut loc în cadrul acestui proces, faptul că nu s-a respectat principiul incriminării şi, în consecinţă, principiul sancţionării în această cauză. „În special, am adus la cunoştinţă instanţei că nu există o infracţiune demonstrată în acţiunile lui Vlad Filat, nu există niciun element nici de fapt, nici de drept, care să confirme vinovăţia lui”, a declarat Igor Popa.

Apărarea susţine că a atras atenţia instanţei că procurorul a făcut anumite presupuneri în acest proces penal, iar instanţa de la Buiucani a reprodus practic fidel acele presupuneri în sentinţă. „La fel, am atras atenţia instanţei că nu ne-a fost oferit dreptul de a aduce martori în faţa Judecătoriei Buiucani în aceleaşi condiţii cum a avut parte procurorul. Respectiv, ni s-a încălcat dreptul la un proces echitabil”, a declarat avocatul.

Procurorul Adriana Beţişor nu a făcut declaraţii presei. Potrivit avocatului, aceasta a insistat în şedinţă pe înăsprirea pedepsei în privinţa fostului premier Vlad Filat.

Pentru şedinţa de sâmbătă, 22 octombrie, s-a stabilit să fie audiaţi mai mulţi martori, printre care şi omul de afaceri Ilan Şor.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *