00:15:04 26.04.2024
Stiri

DOC // Scrisoare la FMI: „Să utilizați toate resursele pentru a vedea dacă cei implicaţi în dispariţia unui miliard de dolari nu sunt aceleaşi persoane care vor beneficia de un nou împrumut”

Politică 19.10.2016 18:30 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare la FMI: „Să utilizați toate resursele pentru a vedea dacă cei implicaţi în dispariţia unui miliard de dolari nu sunt aceleaşi persoane care vor beneficia de un nou împrumut”


Congresmanii americani David Schweikert şi Randy Weber care au înregistrat, recent, un proiect de rezoluție în Senatul amercian prin care cer sancțiuni internaționale pe numele mai multor guvernanți de la Chișinău, dacă se dovedește că aceștia sunt implicați în furtul miliardului din sistemul financiar-bancar autohton și spălările de bani din Rusia, i-au scris deja o scrisoare şefei FMI, Christine Lagarde.

În scrisoare, congresmenii cer „să fie utilizate toate resursele aflate la dispoziţia Fondului, pentru a vedea dacă cei implicaţi în dispariţia unui miliard de dolari - guvernanţi şi oligarhi de la putere - nu sunt aceleaşi persoane care vor beneficia de un nou împrumut”, în condiţiile în care, în prezent, Republica Moldova negociază un nou program de finanţare.

Mai exact, oficialii americani cer FMI-ului să se asigure că banii contribuabililor americani nu sunt folosiţi pentru „salvarea unui Guvern, ai cărui membri au fost implicaţi în jefuirea poporului moldovean de un miliard de dolari”.

„Este îmbucurător faptul că din scrisoarea oamenilor politici americani nu lipsește numele beneficiarului miliardelor furate de la cetățenii Moldovei și al spălătoriei mafiei rusești prin justiția capturată. Scuzată fie-mi lipsa de modestie, însă eu, nefiind nici măcar o zi la guvernare, am reușit să fac mai multe pentru Moldova, inclusiv această Rezoluție nr. 896, decât Candu, Plahotniuc și toți acoliții săi în toți acești ani în care ei nu au făcut nimic altceva decât să jefuiască acest popor.
Oricât ar încerca Plahotniuc și toți acoliții săi în toți acești ani în care ei nu au făcut nimic altceva decât să jefuiască acest popor. Glumele ieftine şi luatul peste picior s-au terminat. Oricât ar încerca Plahotniuc şi camarila parşivă să bagatelizeze eforturile mele de a-l aduce pe Il Coordonatore în faţa justiţiei internaţionale, până scoatem ţara din captivitate, iată că numele său apare constant pe documente emise de prestigioase instituţii europene, mondiale sau americane ca APCE, FMI sau Congresul Statelor Unite ale Americii! Ştiu că în aceste momente în bârlogul mafiei e panică şi îngrijorare egală cu groaza. Arde ca focul!”, a comentat liderul PPDA, Andrei Năstase.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md