Ilan Shor, acuzat că vrea să preia Cariera de calcar din Orhei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Orhei Ilan Shor este acuzat că vrea să pună mâna pe cariera de calcar din Orhei. Proprietarii carierei îl acuză pe Shor că vrea să le preia afacerea, după ce aceștia au refuzat să îi ofere gratuit piatră.

Iurie Nastas, unul din proprietarii carierei, spune că problemele cu primarul de Orhei Ilan Shor au început atunci când a fost refuzată cererea de a oferi pietriș gratis pentru unele reparații din oraș.

„Ne aflăm într-un litigiu cu administrația publică locală Orhei. Conflict a apărut anul trecut, după ce am refuzat să livrăm primăriei Orhei pietriș pentru reparația drumului din Orhei și a pistei de la aeroport, concesionat unei firme care ar aparține primarului Ilan Shor. Conflictul a ajuns în instanța de judecată, iar Consiliul orășenesc a cerut stoparea activității carierei și preluarea acesteia. S-a invocat faptul că noi activăm ilegal și nu achităm impozite în bugetul local pentru folosirea terenului”, a declarat Năstas.

Vitalie Gorea, administratorul carierei, a declarat că unele persoane apropiate primarului de Orhei doresc să preia cariera, iar pentru această promovează falsuri în presă.

„Spațiul informațional este intoxicat cu știri false despre situația de la carieră. Ne-au învinuit că activăm ilegal, fără toate actele necesare. Cariera a început să extragă zăcăminte în anul 2011, avânt toate actele în regulă”, a declarat Gorea.

Deocamdată, Ilan Shor nu a reacționat la acuzațiile aduse de proprietarii carierei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...