Usatîi: Structurile de forță sînt în complot cu un infractor aflat în căutare internațională

În loc să-l aresteze pe infractorul Gherman Gorbunțov, căutat de Interpol din 2009, conducătorii poliției și Procuraturii Generale din Moldova l-au primit cu bună-voie pe teritoriul Ambasadei la Londra, notează Usatîi.

„Am o întrebare la Cavcaliuc și cei care l-au însoțit la Londra. Am văzut o poză pe fundalul Ambasadei moldovenești cu Gorbunțov”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni online pe pagina sa de Facebook. „În legătură cu aceasta, am o întrebare la Cavcaliuc – voi, reprezentanții structurilor de forță a Republicii Moldova, înțelegeți cu cine discutați? Voi ați vorbit nu cu un simplu infractor Gorbunțov. Voi ați vorbit cu un om pe care l-ați dat în căutare prin Interpol. De ce Cavcaliuc cu procurorii nu au cerut arestarea lui Gorbunțov?”, a subliniat Usatîi.

Renato Usatîi a menționat că, în loc să-și exercite obligațiunile în fața legii și să-l aresteze pe infractor chiar pe teritoriul ambasadei, conform normelor internaționale atestate drept teritoriu al Moldovei, reprezentanții conducerii MAI și Procuraturii Generale a Moldovei, au ales calea show-urilor ieftine de genul „justiției televizate”.

„Gorbunțov este căutat de Interpol, el se află în ungherul roșu. Aceasta înseamnă că, în orice moment, în orice țară a lumii, trebuie reținut. Nu a-l interoga, nu a-l lua sub control, dar a-l reține. Adică, ei au mers să ia depoziții de la cel care se află în căutare internațională”, a adăugat Usatîi.

Anterior, în presa moldovenească a fost distribuită o poză în care conducătorii poliției moldovenești și Procuraturii Generale au fost imortalizați într-o poză prietenească la intrarea Ambasadei Moldovei la Londra, alături de bancherul fugar Gherman Gorbunțov, aflat în căutare internațională. La întîlnirea cu Gorbunțov a participat adjunctul poliției moldovenești Gheorghe Cavcaliuc, precum și conducătorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale: Lilian Bacalîm, Ruslan Petrușenco și Valeriu Bodean.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare