Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenţia autorităţilor municipale în cazul prăbuşirii unui balcon din str. E. Coca

   3079

Autorităţile municipale au intervenit prompt pentru a remedia situaţia de avariere a balconului unui bloc de locuinţe de pe str. E. Coca, 19. Aseară s-a intervenit până la ora 02.00. La moment zona este securizată, Întreprinderea municipală de prestări servicii din sectorul Buiucani lucrează la faţa locului, fiind înlăturate derâmăturile şi instalată o plasă de protecţie. Ulteror, serviciile municipale de profil vor restabili anexele avariate.

Pretura sectorului Buiucani a creat o comisie specială, în scopul inventarierii tuturor balcoanelor respectivului imobil şi pentru a preveni asemenea situaţii.

Cazul s-a produs miercuri seara, pe 19 februarie 2014, aproximativ la ora 18.00, prin prăbuşirea unui balcon de la etajul 6 al blocului de locuinţe. În consecinţă a avut de suferit un locatar care se afla la balcon, iar un alt bărbat care se afla la balconul de la etajul 5 a fost blocat printre dărâmături. Acesta a fost salvat de echipele de pompieri, având răni uşoare, însă a refuzat ajutorul medicilor. Bărbatul care a căzut jos, a suferit politraumatisme şi este internat în secţia de reanimare a Spitalului de Urgenţă.

Blocul de locuinţe din str. Coca, 19 a fost construit în anul 1982 şi aparţine unei Asociaţii a Proprietarilor de Locuinţe Privatizate.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău