Nume
Parola
Vizualizări: 5317
Guvernul Republicii Moldova a aprobat completare la codul de procedură fiscală propusă de INCASO Moldova si APCD Moldova
7 Mai 2015 — La 8 aprilie 2015 a fost modificat 131 din Codul fiscal, astfel încât Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a fost obligat să asigure accesul on line la date despre contribuabilii care au admis restanțe față de buget.
Considerăm importantă afișarea datelor despre restanțierii bugetari pentru informarea mediului de afaceri, în vederea minimizării gradului de risc al persoanelor juridice în relațiile cu actualii parteneri de afaceri, precum și la contractarea noilor parteneri.
Lipsa sau existența unor restanțe la buget este un criteriu important de bonitate, utilizat în EU și în Moldova la evaluarea profilului persoanelor fizice și juridice, a declarat Veaceslav Mirza, Director general al companiei INCASO. Modificare în lege este datorată inițiativei INCASO și al unui efort comun al APCD Moldova (Asociația Companiilor de Colectare a Datoriilor) si desigur al AMCHAM, cu ajutorul cărora s-a reușit un dialog eficient cu autoritățile publice pentru promovarea și implementarea acestei modificări in lege.

INCASO este liderul pieței de management al creanțelor mass market din Moldova și un jucător important pe piața achiziției de portofolii de creanțe, în special de la companii din sectorul de telecomunicații, microfinanţare și bănci.
INCASO procesează peste 100.000 de debitori activi și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților și nivelul de educație financiară în rândul populației și a agenților economici.


ÎM "INCASO" SRL Compania de Colectare a Datoriilor
Parte a Grupului INKASSO
Prezenți în: R. Moldova, România, Estonia Lituania, Letonia, Finlanda, Suedia, ș.a.
Adresa: mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
www.incaso.md
Tel: +373 22 95 93 59, +373 22 85 37 85
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/incaso