Rusia amenință SUA cu armele nucleare: Moscova anunță măsuri asimetrice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a ameninţat luni SUA cu măsuri asimetrice – cum este exemplul iminentei retrageri din tratatul privind utilizarea plutoniului militar – în cazul adoptării unor sancţiuni împotriva Rusiei pentru bombardamentele asupra oraşului sirian Alep, transmite agenţia EFE în urma unor declaraţii ale vice-ministrului rus de externe, Serghei Riabkov.

„În diferitele faze al actualei politici de sancţionare a Moscovei am avertizat că va exista un răspuns şi că acesta ar putea să fie nu simetric, ci asimetric”, a indicat oficialul rus.

El a subliniat în continuare că „paşii ostili în relaţia cu Rusia nu vor rămâne fără răspuns”, prin urmare „nord-americanii s-ar putea lovi de o nouă realitate, diferită de cea cu care ne-am obişnuit”.

Referindu-se la decizia preşedintelui Vladimir Putin de a suspenda tratatul cu SUA privind reconversia plutoniului militar (astfel că industria rusă de apărare va putea folosi de acum înainte acest material utilizat la producerea armelor nucleare), Riabkov a recomandat Washingtonului să citească cu atenţie proiectul de lege despre suspendarea acestui acord, făcând astfel aluzie la condiţiile puse de liderul de la Kremlin pentru ca Rusia să aplice din nou respectivul tratat.

Printre aceste condiţii se numără retragerea trupelor şi echipamentelor militare desfăşurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO şi ridicarea sancţiunilor impuse Moscovei.

„Cât despre ameninţările care vin de la Washington şi care nu mai încetează, răspunsul nostru este unul singur: ele demonstrează slăbiciunea Administraţiei SUA şi lipsa de instrumente pentru a ajunge la acorduri pe termen lung”, a mai apreciat oficialul rus, care a pus integral pe seama Washingtonului recenta înrăutăţire a relaţiilor bilaterale cu Moscova, potrivit Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...