Năstase: Plahotniuc face tot posibilul să reintru în cursa electorală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc face tot posibilul ca Andrei Năstase să reintre în cursa electorală, pentru a împărți astfel alegătorii forțelor anti-oligarhice, susține liderul Platformei DA.

Năstase susține că Plahotniuc a fost surprins de faptul că el s-a retras în favoarea Maiei Sandu în cadrul alegerilor prezidențiale.

„Eu am informații că lui Plahotniuc nu îi venea să creadă că mă retrag din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Consilierii lui, care îmi ascultă telefoanele, i-au transmis că mă retrag, dar el nu credea. El știa că, dacă merg eu și Maia Sandu, atunci în turul 2 ajunge Marian Lupu. Dar le-am stricat jucăria”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr susţine că a primit un apel telefonic din partea unui reprezentant al instituţiilor de drept din Ucraina, care a încercat să-l intimideze.

„Plahotniuc utilizează instituţiile ucrainene pentru a mă intimida. Am fost sunat de cineva de la Odesa, care a spus că e de la „Sledstvennîi komitet”. Mi-a spus că ar trebui să vin la ei să dau declaraţii. Am întrebat în calitate de ce. Mi-a spus că, pentru început, în calitate de martor. Plahotniuc utilizează instituţiile de drept din Ucraina, pentru că aici nu este credibil. Tot ce a creat acest individ este jos. Eu i-am întrebat pe cei din Ucraina: cunoaşteţi că sunt candidat? Am simţ de avocat, am văzut că este în temă, că mă intimidează. L-am întrebat cine i-a dat indicaţii. Am văzut o anumită ezitare”, a precizat acesta.

Năstase a mai spus că se va retrage oficial din cursă în termenul stabilit de lege, pentru ca numele său să nu figureze în buletinul de vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...