Dodon reacționează la declarațiile lui Plahotniuc: Pe el îl paște revoluția

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a reacționat la declarațiile oligarhului Vladimir Plahotniuc, care a menționat că dacă va fi pus să aleagă între el și Maia Sandu, va vota pentru candidata PAS la funcția de președinte, deoarece socialistul ar fi periculos pentru viitorul Republicii Moldova.

„Înțeleg că îl promovează pe Lupu, înțeleg că o protejează pe Maia Sandu, pentru care a făcut înțelegere cu americanii. Dar de ce îndrăznește să mă sperie pe mine cu revoluția?”, a menționat Dodon.

El a spus că dacă în Moldova va exista o revoluție, atunci va fi doar una împotriva lui Plahotniuc.

„Dacă el va falsifica în favoarea protejaților Lupu și Sandu, va avea de înfruntat furia poporului. Dacă nu va ceda în fața mea ca președinte al țării, va simți furia poporului. Dacă nu va ține seama de alegerea și voința cetățenilor, va fi luat pe sus de popor. Să nu vorbească de revoluție el, pe care revoluția îl paște”, a mai spus Igor Dodon.

Plahotniuc a declarat în cadrul unui interviu pentru Allmoldova că ar vota-o pe Maia Sandu în turul 2 și l-a amenințat pe Dodon cu o revoluție, în cazul în care acesta ajunge președinte.

„Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme până acum (vedeți și moțiunea de cenzură eșuată de acum 3 săptămâni), dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă. Maia Sandu cred că este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara”, a menționat oligarhul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...