Doi moldoveni au încercat să treacă frontiera cu permise de conducere false: Ce riscă aceștia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații Poliției de Frontieră au depistat în timpul controlului trecerii frontierei documente falsificate, prezentate pentru trei autovehicule – două premise de conducere și o împuternicire notarială.

Primul caz a fost consemnat în punctul de trecere Tudora, pe direcția ieșire din R.Moldova. Șoferul unui camion înmatriculat în România, a prezentat un permis de conducere care s-a dovedit a fi fals. Șoferul, un moldovean de 44 de ani, a declarat că și-a procurat documentul prin 2006, din Federația Rusă. Permisul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, moldoveanului i-a fost permisă ieșirea din țară, doar că deja în calitate de pasager al camionului.

Permisul de conducere falsificat a constituit motiv de cercetare celui de-al doilea moldovean, depistat în punctul de trecere Otaci. Astfel, pe sensul de intrare în R.Moldova, s-a prezentat un tânăr de 20 de ani, la volanul unui Volkswagen Pasat B6, cu numere de înmatriculare moldovenești. Permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale. avea semne vădite de falsificare. Din declarațiile tânărului s-a aflat că acesta nu a studiat la nicio școală auto, iar permisul a fost perfectat în 2014, în Chișinău. Documentul falsificat a fost reținut și trimis spre expertizare.

Ultimul caz îl reprezintă falsificarea unei procuri bulgare, care a fost depistată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Aceasta a fost prezentată de un locuitor al orașului Cahul, de 24 de ani.

În toate cele trei cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de audiere și constatare a infracțiunii. Persoanele implicate riscă amendă de până la șase mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...