Sandu vs Dodon: Plahotniuc anunță care este favoritul său la șefia țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc declară că susține candidatul prezidențial Maia Sandu, deoarece aceasta este „corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și, cel puțin, pare sinceră”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat portalului allmoldova.com.

În același timp, Plahotniuc susține că socialistul Igor Dodon, care este cel mai bine cotat candidat la șefia țării în toate sondajele de opinie, este un pericol pentru Republica Moldova.

„Dodon e un tip periculos tocmai pentru că e extrem de ambițios și insistent pe ideile lui, care în actualul caz sunt idei total deplasate, care cu siguranță nu vizează interesul național. Vedeți câți oameni a reușit să amăgească anii aceștia să creadă într-o variantă iluzorie de dezvoltare a Moldovei, cea legată de Uniunea Vamală, asta pentru că îi minte cu obsesie de atâția ani. Iar partidele de pe dreapta au făcut greșeala să nu-l ia în serios și să nu-l oprească la timp, nu au comunicat cu oamenii mai clar, să le spună că Dodon îi minte, îi manipulează. Și iată așa a crescut el, iar acum efortul să fie oprit e mult mai mare”, a declarat Plahotniuc.

„Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme până acum (vedeți și moțiunea de cenzură eșuată de acum 3 săptămâni), dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă. Maia Sandu cred că este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara”, a adăugat oligarhul Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...