02:23:56 20.04.2024
Stiri

Năstase spune că e INTIMIDAT de Plahotniuc: „Mă vrea înapoi în cursa electorală”. Ce spune despre funcția de PREMIER

Partide/Comunicate 17.10.2016 17:15 Vizualizări3691 Autor: Ziarul National
Năstase spune că e INTIMIDAT de Plahotniuc: „Mă vrea înapoi în cursa electorală”. Ce spune despre funcția de PREMIER


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, spune că Vlad Plahotniuc a reînceput tirul intimidărilor la adresa sa, doar că acum prin intermediul organelor de drept din Ucraina. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Alb&Negru”, de la Unimedia.

„Eu am informații că lui Plahotniuc nu îi venea să creadă că mă retrag din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Consilierii lui, care îmi ascultă telefoanele, i-au transmis că mă retrag, dar el nu credea. El știa că, dacă merg eu și Maia Sandu, atunci în turul II ajunge Marian Lupu. Dar le-am stricat jucăria”, a spus Năstase.

Potrivit sursei citate, acum o oră a fost sunat de un anchetator de la Odesa, care l-a invitat în calitate de martor într-un dosar. „I-am cerut explicații, să-mi spună care e treaba. Dânsul mi-a zis că deocamdată sunt invitat în calitate de martor. Cred că Plahotniuc a pus asta la cale, pentru că eu nu am habar ce dosar poate fi în Ucraina. Cred că astfel Plahotniuc vrea să mă intimideze, să nu renunț la cursa prezidențială. Dar eu sunt om de cuvânt. Plahotniuc nu mă poate influența, în schimb eu pot să-l influențez să facă greșeli”, a precizat acesta.

Întrebat dacă ar accepta funcția de premier, mai ales că Maia Sandu a fost desemnată candidat unic, Năstase a spus că nu vrea să comenteze situații ipotetice: „Mai întâi trebuie să venim în Parlament, să formăm o majoritate. Doar atunci se poate discuta despre funcția de premier, de procuror general european… Eu aș vrea un procuror danez, de exemplu”.

Năstase a spus că va merge acum prin satele R. Moldova împreună cu Maia Sandu și va face campanie pentru candidatul unic. „Aș vrea mult să ajungem și în diaspora, dar vom vedea”, a conchis Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md