În primul caz, un şofer de camion de marcă DAF, înmatriculat în România, a prezentat, la punctul de trecere Tudora, un permis de conducere valabil pentru categoria B, deşi, pentru a conduce un autocamion, sunt necesare categoriile C şi D. Ulterior, şoferul, un moldovean de 44 de ani, a prezentat un alt permis, care era fals.
 
Acesta a declarat că şi-a procurat documentul în 2006, în Federaţia Rusă. Actul fals a fost ridicat şi transmis spre expertiză, iar bărbatul a putut ieşi din ţară doar în calitate de pasager.

Tot cu un permis fals a fost prins şi un tânăr de 20 de ani, care se afla la volanul unui Volkswagen Pasat B6, cu numere de înmatriculare moldoveneşti. El a recunoscut că nu a studiat nici la o şcoală, iar permisul l-a obţinut în 2014, la Chişinău.

În cel de-al treilea caz, un tânăr de 24 de ani, din Cahul, a încercat să intre în ţară prin punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi la volanul unui autoturism marca ALFA Romeo, înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificării actelor, s-a depistat că acesta deţine o procură falsă. Maşina a fost indisponibilizată pe teritoriul punctului de trecere până la finalizarea investigaţiilor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit procese verbale. Şoferii riscă amenzi de până la 6000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 până la 200 de ore sau chiar închisoare de până la doi ani.