(DOC) Ministerul Sănătății răspunde socialiștilor despre „sănătatea mintală” a primarului Chirtoacă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Sănătății a venit cu un răspuns la solicitarea socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, care au cerut examinarea comportamentului primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

„În conformitate cu Legea privind sănătatea mintală, examenul psihologic, precum și cel profilactic, se efectuează la cererea sau la consimțământul persoanei. (…) Consimțământul poate fi depus de rudele persoanei, de orice medic, de factori de decizie”, se arată în răspunsul Ministerului Sănătății.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Muncicipal Chișinău, Ion Ceban, care se arată îngrijorat de starea sănătății primarului, a reacționat la scrisoarea reprezentanților ministerului.

„Ce ziceți, rugăm pompierii să se adreseze la minister încă odată? Ei doar l-au văzut și l-au asistat atunci pe panou la Circ. Ei doar știu ce presupunem noi…”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Amintim că, Ceban a expediat o solicitare în adresa Ministerului Sănătății, cerând crearea unei comisii medicale care să examineze comportamentul primarului. Solicitarea a fost argumentată „având în vedere tulburările de comportament ale alesului local Dorin Chirtoacă, manifestate în multiple cazuri mai ales pe perioada ultimului mandat în funcția de primar al capitalei”.
a


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...