Ex-carabinier, reținut pentru escrocherie

Un fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a fost reținut de ofiţerii SPIA, procurorii din raionul Ocnița și ofițerii de urmărire penală din cadrul Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ocnița, acesta fiind cercetat penal pentru escrocherie.

Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi pretins de la acesta o sumă de 600 de euro, susținând că are influență asupra unui decan al Universității de Stat din Moldova, în vederea determinării perfectării unei diplome de bacalaureat.

Î urma desfășurării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, a mai fost identificată o persoană, care a declarat că, anterior, i-ar fi transmis bănuitului o sumă de 2000 lei, de asemenea pentru perfectarea diplomei de bacalaureat.

De menționat că acesta are antecedente penale pentru dezertare și trafic de influență. Bănuitul și-a recunoscut vina și la moment este cercetat penal în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 3 ani.