Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul lucrărilor privind reconstrucția străzii Vasile Alecsandri

   3249

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe şantierul din strada Vasile Alecsandri, în perimetrul străzilor Albişoara - A. Mateevici se desfăşoară conform calendarului stabilit. 

Până în prezent au fost realizate lucrări de demontare şi montare a bordurilor pentru carosabil, trotuare şi parcări pe o lungime de 4 km, au fost montaţi 60 de piloni de iluminat stradal, inclusiv reabilitarea canalizării pluviale, tronsonul cuprins între străzile Alexandru cel Bun - Columna, în proporţie de 50 la sută.   

De asemenea, au fost efectuate lucrări de pregătire pentru asfaltarea trotuarelor şi placarea locurilor de parcare cu pavaj ecologic, pozarea reţelei electrice pentru iluminarea trecerilor pietonale.  
  
Menţionăm că lucrările de reconstrucţie a străzii Vasile Alecsandri au demarat la finele lunii februarie curent şi fac parte din cadrul Proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum.

  

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău