08:06:07 20.04.2024
Stiri

UTIL // Cum poţi preveni durerile de cap?

Știri 16.10.2016 18:30 Vizualizări2004 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum poţi preveni durerile de cap? Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Un număr semnificativ de persoane suferă de migrenă, de multe ori debutând în copilărie, dar şi la vârsta adultă. Aceasta se manifestă de obicei prin durere severă de cap, stare de greaţă, vărsături şi sensibilitate crescută la lumină.

Astfel de episoade frecvente afectează calitatea vieţii, prin prisma faptului că persoana în cauza este incapabilă de efort fizic sau intelectual.
Intensitatea şi frecvenţa cu care se manifestă, determină necesitatea de a monitoriza caracteristicile acesteia, precum momentul în care apare, factorii care o declanşează, durata şi felul în care se manifestă.

Acest exerciţiu poate fi de folos pentru cei care fac demersuri şi apelează la ajutorul specialiştilor. Cu toate acestea, migrenele se manifestă similar, dar au o frecvenţă mai mare sau sunt amplificate de o serie de elemente.

Prevenţia este adesea preferată tratării, aşa că iată ce poţi face pentru a evita declanşarea unei migrene:

Evita zgomotul şi lumina puternică

Sunetele puternice şi lumina de intensitate crescută reprezintă doi dintre factorii care pot declanşa o migrenă. Uneori poate fi dificil să evităm aceşti stimuli, însă în unele situaţii, aceştia pot fi evitaţi.
Dacă simţi că este posibil să ai un astfel de episod, evită ieşitul în club sau zonele aglomerate, ori statul în soare fără protecţie împotriva razelor.
Statul pe perioade lungi în soare, poate declanşa durerea de cap mai ales pe fondul luminii foarte puternice, dar şi a căldurii excesive pe perioada verii.

Mănâncă sănătos

Este cunoscut faptul că unele alimente, precum ciocolată, vinul roşu sau lichiorurile, carnea procesată, îndulcitorii sau lactatele, pot provoca dureri de cap.
Află ce alimente sau aditivi alimentari îţi provoacă durerile de cap şi încearcă să îi eviţi. Alimentele care conţin cafeina, dar şi alcoolul (în special vinul roşu sau şampania), trebuie consumate cu prudenţă, pentru că te pot afecta negativ.

Acordă atenţie modificărilor hormonale

Hormonii joacă un rol important atunci când ne referim la migrene. În cazul multor femei există tendinţa de a experimenta mai des dureri de cap în timpul sau după menstruaţie.
De aceea, femeile trebuie să fie mai atente la dietă şi la programul de exerciţii fizice în această perioadă. Specialiştii susţin de asemenea că un factor declanşator important pot fi contraceptivele orale.
Totuşi, în cazul în care se alege o altă metodă de contracepţie şi se întrerupe administrarea pastilelor, simptomele dispar.

Adopta un stil de viaţă sănătos

Stilul de viaţă sănătos este cel care ajută la creşterea imunităţii şi în acelaşi timp, la asigurarea unui echilibru la nivelul organismului, care ne ţine departe de o serie de boli şi afecţiuni, printre care şi migrena.
Alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, un număr adecvat de ore de somn, evitarea abuzurilor de orice fel, de la cele alimentare la consumul de tutun sau alcool, toate acestea te ţin departe de instalarea migrenelor.
În aceeaşi măsură este necesar exerciţiul fizic sau măcar un set de exerciţii dinamice în cazul celor care petrec toată ziua stând pe scaun în faţa laptopului. Corectarea periodică a poziţiei corpului este de asemenea esenţială.

Evita stresul

Stresul este un element major care poate declanşa durerile de cap. Uneori, o situaţie stresantă, o şedinţă de lucru sau un examen pot crea suficientă tensiune încât să apară durerile de cap care se pot transforma ulterior în migrene.
Este indicat să apelezi la tehnici de relaxare precum yoga. Câteva minute pe zi te pot ajuta să eliberezi stresul acumulat.

Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md