Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (DOC) Dodon plătește sute de…

(DOC) Dodon plătește sute de mii de lei colegului de partid pentru publicitate TV

facebook.com/igor-dodon

Pe picior larg s-a lansat în campania electorală și liderul PSRM, Igor Dodon. Candidatul, care potrivit ultimelor sondaje se bucură de o susținere mai mare din partea alegătorilor, a investit în activitatea de promovare și de agitație electorală peste 2 milioane de lei.

În Raportul veniturilor și cheltuielilor pentru perioada 30 septembrie-14 octombrie, Dodon afirmă că vărsat în bugetul televiziunilor 1 420 971 de lei pentru serivii de publicitate. Pe când pentru panouri, acesta raportează o sumă mult mai modestă doar 57 770 de lei.

Postului NTV Moldova, care aparține colegului său de partid și deputatului Corneliu Furculiță, Dodon a plătit  circa 511 770 de lei. Deși este vizibilă imaginea favorabilă în care apare politicianul la postul TV respectiv, Dodon, încă în decembrie 2015, când firma Exclusiv Media obținea licență de emisie, nega cu vehemență că ar avea vreo legătură cu domeniul media.

Citiți AICI cine sunt benefciarii televiziunilor din Moldova

85 505 lei, se arată în document, PSRM a plătit pentru articole promoționale (stilouri, carnete, tricouri, chipiuri ș.a.), iar pentru servicii de transport, inclusiv bilete avia, 18 980 de lei.

În același act, PSRM declară că cele 2 063 300 de lei din bugetul său electoral constituie donațiile în bani a 125 de susținători, iar alte 11 mii de lei au fost oferite sub formă de chirie pentru trei unități de transport.

Cea mai mare donație, de 61 de mii de lei este făcută de deputatul PSRM, Victor Sorocean. În lista donatorilor se regăsesc și alți deputați sau consilieri socialiști, precum: Vlad Bătrâncea (50 500 de lei), Eduard Smirnov (57 000 de lei), Savva Oleg (54 280 de lei), Vladimir Țurcan (50 000 de lei), Ion Ceban (50 000 de lei) ș. a.