14:39:35 20.04.2024
Stiri

FOTO // Iubire celebre: DIVA şi prinţul burlac

Social 16.10.2016 16:30 Vizualizări1919 Autor: Ziarul National


FOTO // Iubire celebre: DIVA şi prinţul burlac sursa: acasa.ro

Unele poveşti de iubire chiar par desprinse dintr-un scenariu de film cu pretenţii la Oscar. Este şi cazul love-story-ului dintre Grace Kelly, talentata actriţă de la Hollywood care i-a cucerit pe loc inima Prinţului Reinier de Monaco.

Căsnicia n-a avut un final fericit, căci a fost curmată brusc, 20 de ani mai târziu, de un accident de maşină.

Întâlnire la momentul oportun

În urmă cu exact 60 de ani, în timpul Festivalului de Film de la Cannes, Grace Kelly, o frumoasă actriţă care primise o nominalizare la Oscar şi un Glob de Aur şi care jucase în filme alături de Cary Grant, Clark Gable sau James Stewart, îl întâlneşte pe Prinţul Rainier al III-lea de Monaco. El se află, e drept, în căutarea unei potenţiale prinţese, fiindcă ajunsese la 35 de ani şi, dacă nu ar fi avut un moştenitor, Monaco devenea parte a Franţei. Iar Grace avea toate calităţile unei femei fatale: frumuseţe, stil şi sex-appeal elegant.

Afişa un zâmbet cuceritor şi emana o dorinţă aprinsă de protecţie. Avea la rândul ei nevoie de un bărbat puternic. Întâlnire ideală, am putea spune. Fiecare a regăsit în celălalt exact proiecţia a ceea ce-şi dorise dintotdeauna.



Flacăra iubirii s-a aprins rapid, doar că luni de zile au păstrat relaţia doar prin intermediul scrisorilor, fiindcă ea s-a întors în studiourile hollywoodiene, iar el, la îndatoririle de la palat. Până într-o zi când prinţul şi-a luat inima în dinţi şi a trecut oceanul ca să o ceară de soţie. În scurt timp, odată cu începerea pregătirilor pentru nuntă, Grace anunţă că părăseşte studiourile şi cariera pentru un palat, o altă ţară şi inima unui prinţ. Se îmbarca la bordul pachebotului Constitution, cu familia, domnişoare de onoare şi cu zeci de bagaje.



Ajunsă la Monaco, e întâmpinată de peste 20.000 de oameni. Era 12 aprilie 1956. Reinier îi face o primire grandioasă, întâmpinând-o cu un iaht şi cu o escortă de bărci, elicoptere şi avioane. Şase zile mai târziu, Grace devine prinţesă de Monaco, scrie acasă.ro.

Mireasa perfectă



Rochia lui Grace a fost creată de Helen Rose, cea care a îmbrăcat-o şi în filmele „High Society” şi în „The Swan”. A fost o rochie scumpă, cadou de despărţire din partea studiourilor de film pe care le părăsise. Din mătase, cusută manual, rochia a avut 800.000 paiete şi 1.500 de perle şi cristale. Uniforma pe care a îmbrăcat-o la nuntă prinţul Rainier a fost creată de el însuşi.



Cuplul a avut trei copii: Caroline, Albert – cel care conduce acum Principatul - şi Stephanie.

Din nefericire, pe 14 septembrie 1982, familia princiară monegască trăieşte o mare dramă. Aflată la volanul maşinii sale şi cu prinţesa Stephanie alături, Grace a suferit un atac cerebral, iar maşina s-a prăbuşit de pe serpentinele Coastei de Azur.

În vreme ce copila s-a ales cu câteva zgârieturi, Grace a murit după 24 de ore. O poveste de dragoste care, la fel ca în filme, are un final neaşteptat. De data această, unul extrem de trist. Frumoasa prinţesă avea numai 52 de ani când a dispărut, lăsând în urmă nu doar o familie îndurerată, ci şi un întreg popor.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md