Alegeri în Muntenegru: 20 de sârbi arestați pentru c-ar fi plănuit să comită „atacuri”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Douăzeci de sârbi au fost arestați în Muntenegru, unde ei ar fi plănuit să comită „atacuri” împotriva statului și a reprezentanților săi duminică seara, după alegerile legislative din această țară, a afirmat șeful poliției muntenegrene, fără să ofere mai multe detalii, relatează AFP.

Potrivit șefului poliției muntenegrene, Slavko Stojanovic, persoanele respective au fost arestate în noaptea de dinainte de scrutin, care se derulează fără incidente. Un al 21-lea cetățean sârb este dat în urmărire, potrivit Agerpres.

Persoanele arestate sunt „suspectate că au sosit în Muntenegru cu intenția de a pune mâna pe arme și de a comite în această seară atacuri împotriva instituțiilor, a poliției și a reprezentanților organelor de stat”, se afirmă într-un comunicat.

Alegerile din Muntenegru au loc într-un context tensionat, între tabăra premierului Milo Djukanovic și cea a opoziției, care îi reproșează șefului executivului de la Podgorica îndeosebi decizia sa de integrare a țării în NATO.

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de agenția Tanjug, a indicat că nu are informații despre aceste arestări. Relațiile dintre Belgrad și Muntenegru sunt cu suișuri și coborâșuri. Muntenegru și-a declarat independența față de Serbia în 2006. Podgorica a recunoscut Kosovo în 2008, spre marea nemulțumire a Belgradului. Serbia respinge orice aderare a sa la NATO.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...