SUA ar putea lansa un atac cibernetic asupra Rusiei: Sute de milioane de dolari sunt la mijloc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ar lua în considerare să plătească Rusiei cu aceeaşi moneda şi să lanseze un atac cibernetic asupra acestei ţări, potrivit unor surse din interiorul CIA.

NBC News transmite că acest plan l-ar face de ruşine pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Potrivit surselor oficiale, CIA are pregătită o echipa de câteva sute de persoane pentru acest lucru, iar bugetul poate ajunge la sute de milioane de dolari.

Totuşi, pentru a demara operaţiunea, preşedintele american Barack Obama trebuie să-şi dea acordul.

Potrivit surselor oficiale, planul CIA are că scop să împiedice Rusia să intervină în alegerile prezidenţiale din SUA, care au loc pe 8 noiembrie.

În plus, un atac cibernetic ar trimite un mesaj Kremlinului referitor la faptul că a depăşit o limita.

Planul CIA vine după ce hackerii ruşi au fost acuzaţi de Statele Unite de faptul că au instrumentat mai multe atacuri cibernetice împotriva organizaţiilor politice americane, pentru a influenţa alegerile prezidenţiale.

Hillary Clinton, candidatul democraţilor pentru fotoliul de la Casă Albă, a transmis că partidul sau a fost vizat recent de un astfel de atac, în timp ce secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a avertizat că Rusia încearcă să-şi bage nasul în treburile SUA.

Mai mult, o baza de date cu americanii cu drept de vot ar fi fost „prădată” de hackeri în două state americane, în timp ce FBI investighează dacă ruşii au spart serverele publicaţiei New York Times sau nu.

Rusia neagă tot

În replică, Kremlinul a insistat că nu a intervenit în niciun fel în campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

„Rusia nu face aşa ceva la nivel de stat”, a susţinut de curând preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unui interviu acordat recent Bloomberg.

La rândul sau, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a numit acuzaţiile drept „un nonsens”, în timp ce purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zakharova, a spus că „nu doar o dată” America nu a adus dovezi concludente în acest sens.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a menţionat că aceste acuzaţii sunt nefondate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...