PPE salută desemnarea Maiei Sandu drept candidat comun proeuropean şi-l îndeamnă pe Iurie Leancă să iasă din cursă

Liderul grupării de partide de centru-dreapta din Parlamentul European, Joseph Daul, a salutat desemnarea Maiei Sandu drept „candidat comun pro-european” la alegerile de la 30 octombrie și l-a îndemnat pe Iurie Leancă să iasă din cursă și să o sprijine și el, așa cum a făcut Andrei Năstase.

„PPE a fost de la început un susținător al unui candidat comun de centru-dreapta și sunt încântat de decizia înțeleaptă a partidului nostru membru, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), precum și cea a Partidului Platforma Demnitatea și Adevărului (PPDA) să o sprijine în mod oficial pe Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidarității (PAS), în calitate de candidat comun-centru-dreapta”, a declarat președintele PPE Joseph Daul.

„Aş dori să exprim cel mai profund respect liderului PPDA, Andrei Năstase, pentru decizia sa de a se retrage din cursp. Năstase a arătat că interesele ţării sunt deasupra ambiţiilor politice personale”, a adăugat Joseph Daul.

Totodată, liderul PPE se declară dezamăgit de gestul lui Iurie Leancă și îl îndeamnă să se retragă din cursa electorală pentru a susține candidatul comun.

“Regret profund că liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, și-a arătat un sprijin redus și s-a retras din procesul de negociere și găsire a unui candidat comun, contrar promisiunii făcute delegației PPE în mai 2016. De segmentarea electoratului de centru-dreapta beneficiază doar pro-rușii și oligarhii care nu au nici un interes în a avea o Moldovă prosperă și democratică. Având în vedere numirea Maiei Sandu, îl îndemn insistent pe Iurie Leancă să se retragă din cursă și să sprijine candidatul comun”, a declarat președintele PPE.

Precizăm că Maia Sandu este candidatul comun al coaliției electorale formată din PAS, PPDA și PLDM. Aceasta după ce Partidul Platforma Demnitate și Adevăr şi Partidul Liberal Democrat din Moldova şi-au declarat astăzi oficial sprijinul pentru Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.