Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce promisiune a făcut Maia…

Ce promisiune a făcut Maia Sandu localnicilor din satul de baștină a liderului PPDA

facebook.com/maia.sandu

Lidera PAS și, mai nou, candidata opoziției democratice la scrutinul din 30 octombrie, le-a promis localnicilor din s. Mândrești, Telenești, acolo unde a fost făcută publică decizia celor trei partide de a o susține la prezidențiale, că PPDA și PAS vor construi „o altfel de clasă politică, o clasă politică care să lupte cu idei, care să lupte corect și civilizat”. Maia Sandu a declarat că în următoarele luni își propune să „răstoarne sistemul oligarhic”, să ponească „adevărata luptă împotriva corupției” și șă-l pună la închisoare pe „șeful corupției”, Vladimir Plahotniuc.

În același timp, președinta PAS a promis că peste un an va reveni în fața localnicilor din satul de baștină a lui Andrei Năastase pentru ca aceștia să-i ceară socoteală.

„Vreau să vă fac o promisiune aici! Vreau să vă promit că noi o să construim o altfel de clasă politică, o clasă politică care să lupte cu idei, care să lupte corect și civilizat, fără ca să atenteze la imaginea și liniștea mamelor noastre. Andrei Năstase și colegii de la Platforma DA au demonstrat că sunt altfel de politicieni. (…) Ne propunem să răsturnăm sistemul oligarhic și să pornim adevărata luptă împotriva corupției, să-l punem pe șeful corupției la închisoare în următoarele câteva luni și să începem să construim o țară și o societate cu instituții care funcționează în interesul cetățenilor, așa încât să putem rămâne acasă, să putem să ne asigurăm o viață decentă muncind cinstit. În acei 25 de ani trăiesc bine mai degrabă cei care nu muncesc cinstit. (…) Eforturile dvs vor avea izbândă. Asta este promisiunea mea și acest lucru se va întâmpla dacă noi cu toții facem echipă”, a menționat lidera PAS.

Aceasta a declarat că imediat după prezidențiale cele două partide, PPDA și PAS, vor demara pregătirile pentru alegerile parlamentare din 2018 pentru ca ulterior să poată „prelua puterea”.

„Noi suntem tare supărați pe corupți și o să începem curățarea acestui sistem, pentru că din cauza lor noi nu avem locuri de muncă. Cine o să investească într-o țară despre care toată lumea știe că aici se fură 12% din Produsul Intern Brut (PIB)? Începem lupta cu corupția la modul cel mai serios.”, a dat asigurări politiciana.

Totodată, Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare tuturor femeilor de la sate cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural.

„Și eu sunt născută la sat, chiar dacă am plecat mult timp de acolo. Revin și știu cum se trăiește la sat. Știu cât de greu le este femeilor de la sate, știu câtă sărăcie este, cât de greu se muncește acolo. Știu că sunt femei care trebuie să plece și să-și lase copii acasă pentru că nu pot să se descurce în țara lor din cauza corupției”, a declarat Maia Sandu.

Citiți AICI despre CV-ul și averea Maiei Sandu

Foto simbol: facebook.com/maia-sandu