(video) PPPDA a decis: Vom sprijini candidatura Maiei Sandu la funcția de președinte

1
Foto: captură video privesc.eu

Maia Sandu a devenit candidatul comun al partidului PPDA în alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Anunțul a fost făcut de către liderii partidului în cadrul unei conferințe de presă organizată în satul Mândrești, raionul Telenești, localitatea de baștină a lui Andrei Năstase. La conferința de presă participă și lidera PAS, Maia Sandu.

„Consilul politic al Platformei politice al PPDA decide ca partidul să sprijine candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu. De asemenea, Sandu trebuie să-și asume punctele prioritare din programul lui Andrei Năstase” se spune în declarația Consiliului politic al PPDA.

Andrei Năstase susține că decizia pe care a luat-o PPPDA este una gândită și trecută prin prisma fiecăruia dintre ei. „Platforma va avea un reprezentant în alegeri. Vom sprijini același candidat pentru a învinge candidatul lui Plahotniuc. În viață este bine uneori să cedezi”, menționează acesta.

În același timp, Maia Sandu prezentă la conferința de presă a anunțat că și consiliul politic al PLDM a luat decizia de a sprijini candidatura sa. Aceasta a promis că va construi o altă clasă politică, care să lupte cu idei, care să lupte civilizat care să nu atenteze la liniștea mamelor noastre. „Oamenii apreciază enorm gestul pe care l-ați făcut dumneavoastră. Toți ne dorim să facem regulă în țară și să-l punem la închisoare pe șeful corupției la închisoare în câteva luni” a declarat candidatul comun în alegeri.

„Știu foarte bine că în momentul de față mulți își pun problema în candidatului unic. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care o acordați. Eu am văzut ce se întâmplă în țară. Am decis împreună cu PPPDA ca în acest scrutin prezidențial ce este mai bine pentru țară, pentru fiecare dintre noi, ca alături de noi să mai fie un partener de încredere și anume PAS.

Este un partid format din oameni ca și noi. Mai mult decât interesele noastre de partid și electorale sunt interesele de țară. Nimeni nu mi-a influențat opinia mea sau a colegilor mei. Nu este un interes ascuns, este vorba de interesul nostru față de țară, dragostea noastră față de țară. Nu trebuie să admitem ca Plahotniuc să-și aducă candidatul său în turul II.

Indiferent care vor fi rezultatele acestor alegeri, viața merge înainte. Nu am încheiat niciun contract cu Maia Sandu, pentru mine contează cuvântul pe care l-am dat. Maia Sandu este dispusă să preia punctele prioritare din programul nostru de guvernare. Vreau să dăm un semnal pentru întreaga țară că trebuie să ne gândim la istoria acestei țări” susține Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente