Actualitate

Partenerii cehi donează echipamente de intervenţie pompierilor din Moldova

 Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în cadrul exerciţiului a fost simulat un accident rutier în urma căruia s-a scurs o cantitate impunătoare de substanță nocivă. Salvatorii au avut misiunea de a identifica substanța periculoasă și de a stopa contaminarea chimică. În câteva minute, a fost evacuată o persoană, care se afla în zona de risc, iar specialiștii au localizat scurgerea. Pompierii au utilizat echipamentul de protecție, iar ulterior acesta a fost decontaminat.

Aplicațiile au avut ca scop testarea capacităților de intervenție a pompierilor moldoveni în lichidarea consecințelor accidentelor chimice. La lecții au participat 24 de angajați ai Serviciului Salvatori și Pompieri, care pe parcursul a șapte zile au fost pregătiți de 12 pompieri cehi.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale colaborează cu reprezentanții cehi din anul 2015. În cadrul parteneriatului, anterior a fost construit un container cu fum destinat pregătirii pompierilor pentru mediul nociv. Valoarea totală a proiectului este de peste 300 mii euro, bani oferiți de reprezentanții cehi pentru echipament și instruire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *