„Salut eforturile depuse de partidele de centru-dreapta din Moldova, pentru a identifica un candidat comun la alegerile prezidenţiale. În special, apreciez disponibilitatea lui Andrei Năstase şi a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr de a o susţine pe Maia Sandu în calitate de candidat comun la acest scrutin”, a declarat Manfred Grund. 

„Andrei Năstase a luptat pentru consolidarea statului de drept şi pentru combaterea corupţiei din Republica Moldova. Andrei Năstase şi Platforma DA au lansat o campanie de mobilizare a oamenilor, pentru a schimba viitorul Republicii Moldova”, a adăugat oficialul.

Totodată, Grund a menţionat că decizia preşedintelui PPDA demonstrează înţelepciune politică şi un sentiment patriotic. „Alegerea unui candidat comun nu a fost deloc uşoară. Au fost doi candidaţi puternici. Decizia lui Andrei Năstase demonstrează nu doar înţelepciune politică, dar şi prezenţa unui sentiment patriotic şi responsabilitate”, se arată în scrisoarea parlamentarului.

„Campania prezidenţială va fi cu provocări, iar pentru ca Republica Moldova să ajungă o ţară prosperă şi democratică, susţinătorii acestor candidaţi trebuie să se consolideze la alegerile din 30 octombrie, dar şi la scrutinul parlamentar din viitor”, a conchis Manfred Grund.