Dodon, nervos, îi răspunde lui Lupu: Ce ziceți de o dezbatere publică?

După ce candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Marian Lupu l-a somat public pe liderul Socialiștilor, Igor Dodon să nu evite confruntările cu el în dezbaterile electorale, Dodon i-a răspuns nervos liderului PDM pe facebook că este de acord, amintindu-i de orientarea eurounionistă a actualei guvernări.

„Ce spune domnul Lupu de o dezbatere publică, în vreun spațiu deschis, cu prezența presei și a cetățenilor?”, a întrebat Dodon, subliniind că este gata „să-l pună la punct pe Lupu” oriunde: la TV, în stradă, în piață, în vreun sat sau în vreo școală”. Dodon promite dezbateri civilizate, pe subiecte concrete, pe probleme actuale. El mai asigură că „va scoate la suprafață toate nelegiuirile și gafele acestei guvernări eurounioniste”.

Reamitim că Marian Lupu a difuzat un comunicat de presă în această după amiază în care subliniază că va participa la dezbateri „numai dacă se va confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. „Voi participa la dezbateri numai dacă mă voi confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. Și îl somez public să nu evite aceste confruntări, să nu se ascundă în spatele dezbaterilor cu candidații comozi pentru dânsul, care nu au șanse să ajungă în turul doi”, se arată în declarația difuzată de candidatul PD la alegerile prezidențiale.

Lupu a a mai atras atenția ca dezbaterile electorale să aibă loc în condiții de corectitudine și echidistanță, asigurate de cei care le organizează. „Doar în cadrul unor confruntări cinstite ne putem asigura că cetățenii vor primi mesajele candidaților principali în aceste alegeri și vor putea vota în cunoștință de cauză”, consideră Marian Lupu.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.