Potrivit lui Iuri Uşakov, consilier în cadrul preşedinţiei ruse, acordul va fi semnat cu prilejul summitului bilateral care va avea loc în statul indian Goa, unde preşedintele Vladimir Putin se va întâlni cu premierul indian Narendra Modi, tot acolo urmând să se desfăşoare în weekend şi summitul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

Sistemele de ultimă generaţie S-400 sunt o mândrie a industriei ruse de armament şi pot doborî ţinte aeriene — avioane şi rachete de croazieră — de la o distanţă de 250 de kilometri.

Oficialul citat nu a precizat numărul sistemelor S-400 care vor fi livrate Indiei şi nici valoarea lor, dar conform altor surse valoarea estimată a contractului ar fi de aproape 4,5 miliarde de dolari.

Tot sâmbătă se va semna un acord pentru construcţia unor fregate ruseşti pentru India şi încă o înţelegere pentru realizarea în această ţară a unei societăţi mixte destinate producţiei elicopterelor Kamov-226.

Rusia a anunţat de asemenea joi că a finalizat livrările din contractul semnat cu Iranul pentru furnizarea de rachete antiaeriene S-300, un contract intens criticat de SUA şi Israel.