(VIDEO) Sărbătoare pentru infanteriştii din Chişinău: Cum și-au marcat aceștia aniversarea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău a sărbătorit astăzi 24 de ani de la constituire, în prezenţa conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veteranilor, părinţilor şi rudelor militarilor.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a declarat în cadrul ceremoniei desfăşurate la sediul Brigăzii că în ciuda problemelor sociale cu care se confruntă şi a bugetului auster al Armatei Naționale, militarii sunt pregătiți, profesionişti și continuă să îndeplinească serviciul militar în folosul cetățenilor Republicii Moldova. „Profesionalismul de care daţi dovadă este recunoscut atât în ţară, cât şi peste hotare, acolo unde executaţi misiuni şi de unde vă întoarceți întotdeauna cu rezultate bune”, a spus ministrul Şalaru.

La rândul său, comandantul Brigăzii, colonelul Sergiu Şaramet, a specificat că instruirea efectivului şi testarea cunoştinţelor acestuia în poligoane reprezintă unul din obiectivele ce stau în faţa conducerii unităţii. Potrivit colonelului Şaramet, performanţa înregistrată de militarii în termen şi prin contract la exerciţiile desfăşurate în acest an demonstrează că obiectivul a fost îndeplinit, iar cei mai buni militari au fost decoraţi cu distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de onoare.

Programul festiv, organizat cu prilejul aniversării, a cuprins defilarea trupelor, urmată de trecerea tehnicii militare, exerciţii de mânuire a armamentului şi de luptă corp la corp, o expoziţie de armament, tehnică şi echipament, dar şi un program artistic.

Brigada „Ştefan cel Mare” a fost formată la 16 octombrie 1992.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...