O nouă „armă” folosită de Statul Islamic pentru a ucide oameni: Pentagonul se arată îngrijorat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentagonul se arată extrem de îngrijorat de o mişcare a ISIS, care a început să folosească drone pentru a ucide oameni pe câmpul de război. Experţii de securitate susţin, la rândul lor, că mişcarea ar fi trebuit să fie anticipată.

Conform ziarelor franceze, doi luptători kurzi peshmerga au fost ucişi şi doi soldaţi din forţele speciale franceze au fost grav răniţi într-un atac, săptămâna trecută, când o mică dronă umplută cu explozibil a fost detonată după ce a fost interceptată şi doborâtă. ISIS, scrie The Guardian, foloseşte drone de felul celor care se cumpără uşor pe internet, dar acesta ar fi, se pare, primul atac care a avut succes.

„Ar fi trebuit să fim pregătiţi pentru asta şi nu suntem”, susţine un expert în arme robotice de la un think tank american, citat de NY Times. Experţii militari americani se tem că ISIS plănuieşte să îndrepte mai multe drone cu explozibil asupra trupelor din coaliţie. La rândul său, Pentagonul susţine că a creat mici device-uri capabile să dezarmeze dronele pline cu explozibil, dar aceste device-uri nu sunt accesibile luptătorilor din Irak sau soldaţilor kurzi de pe front.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...