Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului: Donald Trump reprezintă un pericol pentru întreaga lume dacă ajunge preşedinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Zeid Raad al-Hussein, a declarat miercuri că poziţiile politice promovate de prezidenţiabilul republican sunt „extrem de tulburătoare şi deranjate”, iar victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar reprezenta un pericol pentru întreaga lume, transmite BBC.

Campania miliardarului republican a fost marcată de numeroase controverse, iar în ultima săptămână a pierdut teren în sondajele prezidenţiale după dezvăluirea unor declaraţii obscene despre pipăirea şi agresarea sexuală a femeilor.

„Dacă Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale din SUA pe baza a ceea ce a declarat până acum, – şi dacă poziţiile sale nu se schimbă – cred că este fără neîndoială că acesta va reprezenta un pericol pe plan internaţional”, a susţinut Zeid Raad al-Hussein.

De asemenea, comisarul pentru drepturile omului a precizat că nu doreşte să intervină în procesul electoral dintr-o ţară suverană, însă „atunci când un proces electoral ar putea să aibă ca finalitate o intensificare a utilizării torturii sau o concentrare asupra comunităţilor vulnerabile într-o manieră care să sugereze că acestea ar putea să fie deposedate de drepturile umane, atunci este obligatoriu să intervin”.

În timpul campaniei electorale, prezidenţiabilul republican a declarat că metodele de tortură funcţionează împotriva teroriştilor şi a promis că va aduce înapoi în legalitate simularea înecului.

Simularea înecului reprezintă o metodă de tortură extrem de dură utilizată anterior de forţele americane împotriva suspecţilor de terorism. Însă, metoda de tortură a fost scoasă în ilegalitate de către preşedintele Barack Obama.

De asemenea, comentariile făcute de prezidenţiabilul republican în legătură cu imigranţii mexicani au atras critici dure din partea activiştilor pentru drepturile omului. Republicanul nu s-a sfiit nici să-i numească violatori şi criminali pe imigranţii mexicani.

Însă, Donald Trump a pierdut teren în faţa lui Hillary Clinton. Democrata îl devansează cu opt puncte procentuale în intenţiile de vot, potrivit unui nou sondaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...