(VIDEO) Doi bărbați falsificau și vindeau cu 25 de euro polițe de asigurare „Carte Verde”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați cu vârsta de 26 și respectiv 35 de ani, domiciliați în raionul Florești și municipiul Chișinău sunt cercetați în libertate pentru perfectarea şi comercializarea polițelor de asigurare de tip „Carte Verde” pentru automobile înmatriculate în Republica Lituania, Bulgaria şi Moldova.

În cadrul măsurilor şi acţiunilor efectuate de ofițerii de investigații în comun cu Direcția generală urmărire penală a IGP şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale s-a stabilit că „afaceriștii ” își desfășurau activitatea de aproximativ un an. Polițele de tip „Carte Verde” erau vândute de suspecți cu 25 de euro fiecare.

Ca urmare a efectuării percheziţiei, la oficiul și domiciliile suspecților din municipiul Chişinău și raionul Florești, au fost depistate şi ridicate circa 120 de blanchete ale polițelor de asigurare necompletate de tip „Carte Verde”, circa 25 de poliţe de tip „Carte Verde” completate pentru diferite automobile, mijloacele tehnice cu care au fost confecționate documentele respective, cu care au fost confecționate documentele false precum și blanchete ale polițelor de asigurare.

În urma audierii, suspecții și-au recunoscut vina. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Persoanele culpabile riscă amendă în mărime de la 4000 la 12000 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...